Ez most nem egy elemző bejegyzés, csupán egy dokumentumot láthattok itt, ami a Tomb Raider 2. részéhez a The Cradle of Life büdzséjét listázza. A célom ezzel csupán, hogy lássuk, hogyan néz ki, és milyen elemei vannak egy költségvetésnek. 

Ez természetesen nem a teljes büdzsé, csak egy része, a working pass 5.oldala amely összegzi a kiadások egy részét. Az utolsó előtti oszlopban láthatjuk, hogy a részletes kiadások melyik oldalon találhatóak.

  • A bal felső sarokban láthatjuk azon országok valutáinak dollár-árfolyamait, amelyekben kiadásokat jegyeztek be.
  • A jobb felső sarokban láthatóak a forgatási napok helyszínre lebontva
  • Látjuk az egyes tételeket a 2. oszlopban, amelyeket kategóriákra lebontottak és összegeztek. Ilyen kategóriák ebben a dokumentumban
    • above the line: Ez a kifejezés azon a dolgozó egyének listájára utal, akik befolyásolják, irányítják és általában hozzáadnak a filmtermelés kreatív folyamatához. Ilyen beosztás például a forgatókönyvíró, a producer, a rendező, a casting főnök, vagy a színészek. Büdzsé értelemben minden, feléjük történő kiadás ebbe a kategóriába tartozik. Ezeket a költségeket a forgatás elkezdése előtt rögzítik és csak nagyon ritkán változtatják meg.

    • production: Minden költség, ami a forgatással kapcsolatos

    • post production: Minden költség ami a forgatások lezárása utáni munkával kapcsolatos, mint például a zeneírás és felvétel költsége, vagy a vágók munkabére.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmipar.blog.hu/api/trackback/id/tr822859142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása