Kirándulás a Disney gyárban

2011.04.06. 16:10

A Disney egy nagy múlttal rendelkező médiaóriás, amely az idő folyamán a szórakoztatóipar gyakorlatilag minden területére kiterjesztette hálóját. Az Disneyhez hasonló cégek általában igen szigorú szabályokkal próbálják megőrizni üzleti titkaikat, az újabb és újabb termékekkel kapcsolatban. Íme egy videó, mely Walter Disney hangtechnikáit és a gyár mai működését mutatja be a dolgozók megszólaltatásával.

Walter Disney abban volt nagy pioneer a korában, hogy nem csupán a képi-, hanem a hangi világra is nagy hangsúlyt fektetett. Rengeteg időt szentelt minden egyes mese esetében a hangeffektekre és a zenére. Ezzel nem csak azt tudták elérni a filmkészítők, hogy az emberek ne csak a karaktereken és a látottakon keresztül kötődjenek az adott termékhez, hanem azt is, hogy ahhoz, hogy elég csak berakni a filmzene CD-t ahhoz, hogy a fogyasztó újra felidézhesse az adott film hangulatát és számára legkedvesebb pillanatokat. Erre jó példa lehet a világrekorder bevételt hozó Pirates of The Caribbean, mely zenéjének nagyon nagy szerepe volt az egész sorozat sikerében. Ezzel egy új disztribúciós ablak nyílt a terjesztők számára, mely az idők folyamán igen fontos szerephez jutott a filmgyártás és terjesztés folyamatában.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmipar.blog.hu/api/trackback/id/tr292804842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása