Tolkien regénye, A Babó, Bilbo Baggins életét meséli el, mely történet gyakorlatilag előkészíti A Gyűrűk Ura trilógiát. Ez a könyv a Gyűrűk Ura előtt készült, de közel sem lett annyira sikeres, mint a részben a második világháború alatt íródott trilógia.

A gyomorfekéllyel műtött és felépült Peter Jackson újabb 2 filmre, A Babó könyv, 2 részben történő megfilmesítésére írt alá a Warner Brothers-el. A forgatást Március 21-én kezdték, a film produkciós cége, a 3foot7 Ltd vezetésével Wellywoodban (az új-zélandi hollywood), az új-zélandi Stone Street Studios-ban. A felvételeket persze nem egy helyszínen, hanem szerte az országban készítik majd. Habár több vita is volt több nagyobb színész szövetséggel az alacsony helyi-munkaerőfoglalkoztatás miatt, végül az új-zélandi miniszterelnökkel, John Key-el folytatott megbeszélésen a Warner Bros hajlandó volt engedni. Végül a $500 milliós produkció több ezer új-zélandinak és ausztrálnak biztosít majd munkát a következő pár évre. Általában az előző részek sikerének receptjeit, így ebben az esetben az új-zélandi forgatási helyszínt, nem sokszor szeretik megváltoztatni a stúdiók. 

Érdekesség még, hogy ugyan a film hivatalos bemutatója csak 2010 december 19-én lesz, már van a facebook oldal, youtube videók a forgatásról, és rengeteg háttérinformáció, amely mostanában kezd egyre fontosabb szerepet játszani általában a filmek körüli hype felfuttatásában, és a rajongók kiszolgálásában.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmipar.blog.hu/api/trackback/id/tr972849829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása